Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@15:11:07 GMT

حقوق کارگران، فدای بروکراسی دستگاه‌های دولتی

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۵۹۳۸

حقوق کارگران، فدای بروکراسی دستگاه‌های دولتی

تامین معیشت کارگران و بهبود وضعیت خدمات دولتی برای این قشر جزو شعارهایی است که تمام مدیران اعم از دولتی و غیردولتی بر سر زبان‌ها دارند اما در مرحله عمل چیزی جز شرمندگی صوری دیده نمی‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز، روز جهانی کار و کارگر به عنوان بهانه‌ای مناسب برای بازگو کردن مشکلات قشر زحمتکش و رنج‌دیده کارگر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزی که تنها فرصت برای ارج نهادن به مقام کارگران و یادآور وعده‌ای توخالی مسئولان و مدیران در پست‌های مختلف دولتی و غیردولتی برای این قشر محسوب می‌شود.

قشر کارگر همانند ساکنان در مناطق محروم، یکی از اقشاری محسوب می‌شود که سبد رای آن‌ها می‌تواند سرنوشت یک فرد را در انتخابات تغییر دهد تا جایی که بارها مشاهده شده که آرای اخذ شده از این ۲ قشر توانسته فاصله رای ۲ نفر در یک سطح را به میزان قابل توجهی متفاوت کند و بر همین اساس شرایط برای سوءاستفاده و نیز بهره‌برداری سیاسی و انتخاباتی از این قشر فراهم شود.

بهبود وضعیت معیشتی، حذف واسطه‌گری در جذب کارگران، تغییرات عمده و خرده در قانون بیمه و خدمات کارگری و نیز افزایش حقوق و مزایای کارگران جزو اصلی‌ترین وعده‌های افرادی است که سودای نمایندگی مجلس، ریاست جمهوری و حتی حضور در بخش‌های مختلف مدیریتی حتی در کمترین سطح آن هستند.

اما بر اساس آنچه در جامعه مشاهده می‌شود و واقعیات آماری نشان می‌دهد، کارگران با وجود تمام تلاش و از‌خود‌گذشتگی در حوزه‌های خدماتی و تولیدی، به عنوان قشر کم‌درآمد، مستضعف، رنج‌دیده و گمنام در عرصه خدمت‌رسانی مدیران شناخته می‌شوند و همین امر سبب شده تا نگاه به کارگر بیش از آن‌که ساختارمند و اصلاح‌محور باشد به سوی نگاه ترحم‌آمیز و حمایتی برود.

اگر امروز به وضعیت کارخانه‌های بزرگ در نقاط مختلف کشور نگاهی بیاندازیم و وضعیت کارگران اخراج شده یا در انتظار بازگشت به کار این واحدهای صنعتی و تولیدی را ببینیم، وضعیت واقعی جامعه کارگری برایمان به خوبی روشن می‌شود و همین نمونه‌ها برای اثبات ناکارآمد بودن شعارهای مدیران و مسئولان در سطوح مختلف کفایت می‌کند.

اینکه در آذربایجان‌غربی با توجه به هم‌مرز بودن و همسایگی با کشورهای اروپایی و آسیایی، وضعیت خاص آب و هوایی و نیز جغرافیای طبیعی این استان، ناملایمتی‌ها در حق قشر کارگر رواج داشته و در کنار عدم تحقق وعده‌های مسئولان شاهد ظلم آشکار و تعدی به حقوق کارگران نیز باشیم، امری است که متاسفانه نه مدیران دولتی در سطح استانی و کشوری و نه نمایندگان مجلس در دوره‌های مختلف نتوانسته‌اند یا به تعبیر بهتر نخواسته‌اند نسبت به حل آن چاره‌اندیشی کنند و بیشتر فرصت خود را به حل مشکلات کارگران شاغل در ادارات و دستگاه‌های زیرمجموعه خود معطوف داشته‌اند تا در آینده از مدیریت خوبشان قدردانی شود!

متاسفانه امروز با پدیده شوم بیکاری جمعیتی قابل توجهی از کارگران در واحدهای صنعتی و تولیدی سراسر آذربایجان‌غربی مواجه هستیم که در سایه عدم حمایت‌های کافی از این قشر به خروج نیروی کار از چرخه اقتصاد و اشتغال منجر می‌شود.

تشکیل جلسات بی نتیجه و خسته کننده در راستای بازگشت به کار نیروهای اخراج و تعدیل شده و در نهایت تخصیص بیمه بیکاری کوتاه مدت و اندک وام ضروری با چاشنی بدهکاری نیروی بیکارشده به بانک‌ها تنها اقدامی شده که در سال‌های اخیر از سوی مدیران مشاهده می‌شود و هیچ اقدام موثر و حمایت واقعی از کارگران انجام نشده است.

اگر مدیران دولتی تدبیر مناسب برای حل مشکلات معیشتی و کاری را جایگزین نامه‌نگاری و دستورات کذایی در حوزه کارگری نکنند و نمایندگان مجلس نیز دخالت در امورات اجرایی و مدیریت کارخانجات را به قانون‌گذاری مناسب و درخور شان کارگران ایرانی تغییر ندهند، قطعا در آینده مشکلاتی بس عظیم و مهم در جغرافیای استانی و کشوری را شاهد خواهیم بود که تمام این موارد می‌تواند گریبانگیر زندگی همین مدیران و نمایندگان نیز باشد.

امروز کارگر برای فعال نگه داشتن چرخه اقتصاد مقاومتی نیازمند حمایت و رفع موانع معیشت خود است و تنها در این صورت می‌تواند نسبت به جهش تولید و افزایش راندمان کاری واحدهای تولیدی و اقتصادی کشور فعالیت داشته باشد، وگرنه باید منتظر روزی باشیم که بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی خرد و کلان به ورطه تعطیلی و نابودی کشانده شوند.

* سجاد امیرکردلر   انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۵۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاه کلید تولید و اقتصاد جامعه، کارگران هستند

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: زمینه و شاه کلید تولید، توسعه و اقتصاد در جامعه، کارگران هستند.

سید جواد هاشمی مهر در نشست هم‌اندیشی سازمان‌های کارگری و کارفرمایی استان کهگیلویه و بویراحمد با مسئولان به مناسبت هفته کار و کارگر افزود: تمام مشکلاتی که بیان شد مشکلات به جایی هستند و این قول را ‌می دهیم که جلسه‌ای با حضور استاندار با تشکلات کارگری و کارفرمایی را ترتیب بدهیم. 

وی اظهار کرد: موضوعی که تشکل های صنفی باید پیگیری کنند اینست که شرکت های خدماتی برابر با مفاد قرارداد با کارگران رفتار نمی کنند و این موضوع نیازمند نظارت دقیق از سوی دستگاه های متولی است. 

معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: تشدید نظارت ها در شرکت ها، ادارات و کارخانه ها موضوع مهمی است و باید تیم های نظارتی تشکیل شوند تا حقوق کارفرمایان رعایت شود و در حق کارگران ظلم نشود. 

هاشمی مهر تصریح کرد: برای رسیدگی به درخواست ها و مطالبات کارگران به این یک هفته اکتفا نکنیم چرا که دغدغه هایی که کارگران با آن دست و پنجه نرم می کنند در کل طول سال است.

وی ادامه داد: مهر ماه هر سال در زمینه ایاب و ذهاب و جابجایی دانشجویان و دانش آموزان استان بخصوص شهر یاسوج با مشکل مواجهیم که با پیگیری های صورت کرفته قرار شد ۵۰ دستگاه اتوبوس به استان اختصاص داده شود.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با نبود شعبه ای از بانک رفاه در شهرستان بهمئی عنوان کرد: فعالیت بانک رفاه در این شهرستان برای خدمات دهی به جامعه کارگری را پیگیری خواهم کرد.

هاشمی مهر بیان کرد: با ورود مجموعه استانداری و برخی دستگاه‌ها بخشی از مطالبات کارگری استان را تامین کردیم که شاهد نگرانی و تجمع کارگران نباشیم. شرکت های خدماتی نظارت کنند که حقوق کارگران‌شان به موقع پرداخت شود و باعث مسایل و مشکلاتی نشود.

فعالیت ۵۷ تشکل کارگری در کهگیلویه و بویراحمد 

نوذر شبرنگ، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کهگیلویه و بویراحمد در این نشست گفت: کارگران محور اصلی جهش تولید و ستون فقرات تولید هستند.

وی با اشاره به تعداد تشکلات کارگری و کارفرمایی در سطح استان کهگیلویه بویراحمد افزود: در سطح شهرستان بویراحمد ۱۵ انجمن کارگری و دو انجمن کارفرمایی، در شهرستان گچساران ۳ انجمن کارگری و یک انجمن کارفرمایی، در شهرستان کهگیلویه ۶ انجمن کارگری و یک انجمن کارفرمایی، در شهرستان بهمئی، یک انجمن کارگری، در شهرستان دنا دو انجمن کارگری، در شهرستان باشت یک انجمن کارگری و در شهرستان چرام یک انجمن کارگری فعالیت دارند.

شبرنگ اظهار کرد: در شهرستان بویراحمد ۶ کانون کارگران بازنشسته و در سطح استان یک کانون کارگران بازنشسته داریم که جمع کل تشکل‌های کارگری و کارفرمایی در سطح استان ۵۷ تشکل هستند. 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: از روز پنج اردیبهشت ۱۴۰۲ برنامه‌هایی شامل برگزاری جلسات هماهنگی و هم‌اندیشی برای اجرای ویژه برنامه‌های هفته کارگر، عطرافشانی گلزا شهدا و تجدید پیمان با آرمان والای شهدا در همه شهرستان ها، دیدار تعدادی از کارگران با مقام معظم رهبری در تهران، دیدار با ائمه جمعه شهرستانها و پیگیری مسائل و مشکلات کارگری و دعوت از ائمه جمعه برای سخنرانی در مورد کار و کارگر در خطبه های نماز جمعه، برگزاری جشن کارگری در کارخانه سیمان و مجتمع شرکت کشاورزی و دام پروری یاسوج و تجلیل از کارگران را برگزار کردیم.

عادل اردشیری، رئیس انجمن صنفی کارگران حمل و نقل کشور نیز در این نشست گفت: با توجه به نامگذاری امسال به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم، مشارکت مردم به معنای اهمیت دادن به مردم و تعامل و همکاری با بخش خصوصی است، اکثریت سال‌ها از سوی مقام معظم رهبری هم سو با زحمات کارگران نامگذاری شده است.

وی افزود: کارگر و کارفرما لازم و ملزوم هم هستند و تعامل بین آنها مهم است اما متاسفانه در این استان همکاری خوبی با بخش خصوصی نیست.

رئیس انجمن صنفی کارگران حمل و نقل کشور مهم ترین مطالبات کارگران را عدم سهمیه بیمه اجتماعی برای کارگران ساختمانی و بنایی، پرداخت به موقع حقوق و بیمه شغلی کارگران، مسکن کارگران، راه‌اندازی کارخانه جات و کارگاه‌های واقع در شهرک‌های صنعتی که طی سال‌های گذشته تخلیه شده‌اند و تسهیلات کم بهره برای کارگران عنوان کرد. 

شیدایی، رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان بویراحمد نیز در این نشست گفت: با وجود اصلاح ماده ۵ بیمه ساختمانی باز هم مشکلاتی در این زمینه وجود دارد. همچنین کارگران ساختمانی استان نیازمند دستگاه‌های گچ پاش هستند که البته این دستگاه‌ها حدود یک میلیارد تومان هزینه می‌برند تا وارد استان شوند.

وی اظهار کرد: جایگاه کارگران ساختمانی نیز موضوعی است که نیاز بسیاری به پیگیری دارد چرا که تجمع کارگران در خیابان معضل مهمی هم برای کارگران و هم برای شهروندان ایجاد کرده است. 

به گزارش ایسنا در پایان این نشست از کارگر نمونه، کارفرمای نمونه و موسسه کاریابی نمونه استان کهگیلویه و بویراحمد تحلیل شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کار کارگران باید پیوست ایمنی داشته باشد
  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند
  • مراکز خدمات رسان تفریحی کارگران افزایش می‌یابد
  • راهکار‌های رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران
  • اژه‌ای: حکومت وظایف و مسئولیت‌هایی را در قبال کارگران بر عهده دارد
  • راهکارهای رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران
  • حاکمیت باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند
  • متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از مطالبات جدی خانه کارگر است
  • شاه کلید تولید و اقتصاد جامعه، کارگران هستند
  • حقوق پاکبانان و کارگران شهرداری قبل از پایان هر ماه واریز می‌شود